Måndag!

Var nog rätt sliten efter våran tripp till Göteborg... Tänker inte tala om när jag vaknade :P Åkte iaf till stallet på kvällsisen och red där först ut på Tintin, som knappt var svullen alls idag, 2 varv på travslingan. I galopp. Var glad, bockig och lite studsig:P Red på hack igen vilket verkar funka fint... Ska prova att hoppa på det. Tintin gick även i skritt 4 ggr idag och blev gnuggad på benet och lindad med alsolspritomslag...


Barbie red jag på banan. Ställde fram ett kryss som var med väldigt höga sidor så hon skulle hoppa med lite rygg. Funkade fint och kändes som att hon använde ryggen lite mer än vanligt faktiskt. Red även mkt förvänd, lite krassliga försök till fram och bakdelsvändningar, skänkelvikningar osv.. Kändes väldigt mjuk och trevlig på slutet :)



Nu ska jag sova! Godnatt



Förresten, Älskling... Messa mig ditt kontonr. Glömmer att höra av mig om det.... PUSS




jag är Carro... Så vart är tuttarna!? ;)



Söndag - Hemfärd...

Mkt roligt då Carro, snäll som hon är, klev upp och kollade tågtider och sista minuten biljetter kl 6 på morron... Fanns bara en kl 8 så inte morgonpigga Rebecca fick kliva upp, packa det sista, och sedan bila bort mot tåget... Tråkig och mkt trött tågresa hem som tog en timme längre än ditresan. Lite kul dock att en hel utländsk familj "hundallergiska" hamnade sätena mittemot och jag sa åt dom att det var en djurvagn och om det inte passade fick de allt byta platser. Sedan var jag förstås tvungen att släppa lite extra på kopplet så det dröjde inte länge innan man hörde ett gallskrik från den vuxna karln och hela familjen packade ihop sig och flydde till en annan vagn. Haha. Hundrädd heter det.... :P



Badade sedan hela dagen med mitt hundkräk så var ganska sen till stallet. Iaf så var Tintin inte alls särskilt svullen om benet längre så diagnosen stämmer nog. Släppte henne i skritten en bra stund, gnuggade sedan benet och släppte tillbaka henne igen. Red sedan en sväng barbacka på banan för att kolla om nåt kändes skumt, men inte. Trevlig och glad ponni:)


Babsan tog jag ett varv på travslingan i galopp, en fram å tillbaka på raka travbanan och sedan ett varv runt volvo. Allt i galopp. Vart ganska trött. Ca 1 timme vart det..


Lindade Tintin med alsolsprit omslag igen.


Nån som var trött efter denna dag var byrackan haha.... Var ju med på Babsans uteritt också:P Tvärdäcka hemma i köket sen:)


Svejs



Näsa. :)


Lördag, trött...

Fortf i Gbg och fick några väldans roliga sms tidigt på dagen om att Tintin hade en väldans tjockt framben.... Mindre roligt. Men kom ganska snabbt fram till att det måste vara lymfangit då Tintin fått sår på bägge framkotorna (samt bakhasorna) av att rulla sig i hagen(!)..... Hästar är skickliga dom. Iaf så bad jag Emma skrubba benet med borste och lactasyd och sedan åkte mamma dit för samma procedur samt släppa i skritten. Mamma ringde sedan upp och gnällde om den otäcka hästen som icke velat gå till skrittmaskin och därför försökt mörda mamma, mamma hade tappat Tintin och hon var inte glad.... Bråkig ponni. Sedan lindande mamma med alsolsprit omslag över natten.



Emma red på draken, hade gått bra förutom att Babsan försökt köra med Emma till en början. Lata kluriga åsna till häst :P Hade iaf gått bra tillslut.



En annan var ute på klippor i havet och solade lite på dagen. Carro och jag bada vattengrotta:P Äckligt sa Patrick. Varför då??:P Zita var riktigt duktig och badade tillslut hon med:P Gick efter att vi "lurat" henne, hon ser nämligen Carro som matte nr 2 och har liiiite svårt med vem hon ska vara hos om Carro och jag är på olika platser..:P




Tintin hade betett sig nåt så här liknande... Hehe

Midsommar!

Var ju som sagt i Gbg och Emma skötte ponnis som fick nöja sig med skrittmaskin för dagen:)



Midsommar firades först hemma hos Carro med hennes bf Patrik, Maria och Sanna. Vi grillade gott innan dagens nykterist Patrick körde oss bort till Smögen. Spännande bilfärd med diverse "övningar" haha... :P Smögen var först kallt och blåsigt, sedan satan varmt och svettigt. Trångt. Vi dansade häcken av oss och det var mkt roligt innan en viss incident förstörde för några av oss... Men men. Blev lite roligt ur det också;)


Puss på Carro! :)

Torsdag - Gbg

Red bägge ponnisarna en stund på banan. Ställde fram ett blockis och studsade Tantan över. Kändes riktigt trevlig faktiskt :) Var satan varmt så blev ganska svettig också....


Babsan fick ett liknande pass och kändes bra hon med, fast hann inte rida så länge.. Träningar på banan.



På kvällen tog jag tåget till Göteborg för att hälsa på min älskade lilla fästmö:) Mkt "spännande" att åka tåg..... Eller iaf lite spännande sträckan Katrineholm - Göteborg då Zita och jag hamna sätena mittemot 2 katter haha... Dom ville Zita gärna leka med:P Pip å gnöl. Väl framme blev hon mkt glad över att träffa Carro, möjligt gladare än vad jag vart då hon kasta sig över Carro och försökte äta upp henne;)


Emma ställde upp som vice ponnyskötare i 2 dagar:) Puss på henne! :D





Fästmö och Fröken Pip :)


ONSDAG

Ja just.. Gick upp vid 8 tiden för att härja på hovslagarn, och snäll som han är åkte han nästan direkt och slog på dojjan på Babsan. :)


Longerade sedan Bw efter en längre stund i skritten och jag såg faktiskt inget som var direkt oroande med hur hon rör sig... Har jag lite tur så har hon klarat sig:)



Sedan kom Emmaslemma ut så vi skippade sadlarna och tog oss en vända på Tintin och Hugo barbacka. Ett jävla gnöl på Fingret som inte vill galoppera?? Larv! Hon blev iaf tvingad ett varv runt travslingan, med galopp! Långsam dock... Fick för mig att hoppa stock på T också, mindre intelligent... Hade bara tur att hon la av med sin bockserie hon påbörjade efteråt, annars hade jag åkt.. Dum ponni:( Provade rida på hack idag också,vilket kändes ok:)



Nej nu ska jag packa, vilket jag är sämst på..... Gaaah :(


Ciao





Saknade Carro..... <3


Det var ju Tisdag igår...

Haha kul att jag har koll på veckodagarna..... Var Tisdag igår ju, missade måndagen... Men de vilade iaf bara då så:P





Sämst.

Ny vecka, ny jävla Måndag...

Idag släpade jag med mig Issa ut för en trevlig kvällritt. Trodde jag ja.. Svängde in på en grusväg som går in mot en liten skogsstig och efter ett litet tag möter vi en gubbe bakom en travhäst. Ekipaget ställer sig i mitten av vägen och issa och jag visste inte vilken sida vi skulle ställa oss på för att han skulle ta sig förbi och han börjar gorma om att småtjejer skulle minsann inte ut och rida på vägarna där han tränade, jag påpekade direkt att detta inte alls var privat mark utan allmän väg och att jag hade precis lika stor rätt att vara där som han hade. Han sa då att han minnsan inte körde där jag hopptränade (?) vilket ju verkligen kändes som samma sak... Jag sa iaf bara att "vi får rida här vi med" och då svarar han emot med att nästa gång han möter oss skulle han köra rakt på oss och inte stanna.. Dumma gubbe tänker vi och rider vidare, svänger in på en väg som vätter bort till en vändplan och när vi är tillbaka i svängen där man antingen kan ta en skogstig eller ta vägen tillbaka där vi mötte gubben kommer han farandes igen, han får syn på oss och ger sig då på sin stackars häst med spöt och mannar den rakt på oss. Issa och jag red bakom varann men Barbie och Tintin kastar sig åt varsinna håll när de försöker undkomma en kollision och Barbie blir så rädd att hon far upp i skogen. Hundstackarn höll fasiken på att stryka med den också..

Chockade efter hans försök till att mosa oss och efter att vi sett hur hans stackars häst försökte balansera upp sig efter "krocken" rider vi vidare, skogstigen... Så fort vi kommit ut på grusvägen igen börjar Barbie halta, rejält. Hästkraken har då slitit av sig en sko i flyktförsöket... Issa hoppar av och får leda henne. Jag inser snabbt att detta innebar att jag var tvungen att rida tillbaka med Tintin för att hitta den dyra pg dojjan ... Och vem möter vi inte då vid grinden? Självklart idioten... Han började härja igen om att vi inget hade där att göra och jag säger åt han att tack vare honom hade min häst slitit av sig en sko och var nu halt. Men detta var ju mitt fel, jag hade ridit där han tränade. Att han inte visade hänsyn, hade hotat oss och sedan försökt köra på oss fanns inte... Jag sa åt honom att han var elak mot hästarna, borde skärpa sig då detta inte var några leksaker vi hade att göra med utan levande varelser som inte alls var förtjänta av hur han betedde sig... Och att han själv inte borde få ha några djur överhuvetaget. Hans stackars krake till häst var livrädd, sjöblött och löddrig av svett, nästintill hysterisk. Och baktill satt han och skrek och viftade med piskan. Då försökte han skylla på mig, att jag höjde rösten åt honom var det som gjorde hästarna så upprörda, och det ironiska med det var att den enda häst som var lugn var just den jag satt på, Tintin... Barbie stackarn vart helt vettskrämd av gubbens flängande på sulkyn runt där på vägen, för han gav sig inte hem och stod inte still (hästen var ju så uppskärrad) så han körde galet fram och tillbaka förbi oss där vi stod. Jag försökte få honom att lämna oss ifred och Issa som höll på att bli nedtrampad av Barbies fötter skrek till slut "Ser du inte att min häst är livrädd för dig!??? Dra härifrån!!!" Och gubben svarade snäsigt tillbaka att han minnsan fick vara där han ville.....

När gubbf*n äntligen gett sig iväg lämnade jag Issa för att snabbt kunna ta mig till skon och tillbaka. Och Tintin var så duktig! Trots att hon aldrig brukar kunna lämna kompisarna bakom sig sprang hon snällt bort från Barbie.. Vi hittade skon och vi kunde ta oss hem, med Babsan svårt haltande... :(

Dagens fantastiska var faktiskt Tintin, rakt igenom. Hon var den enda av oss allihop som faktiskt behöll lugnet. Riktigt cool var hon! Bebishästen. <3 Barbie var det synd om... Hon var redan rädd för sulkys innan...:/


Idioten är nu iaf polisanmäld, för sitt hotande och sedan att han försökte köra på oss. Han gormade väldigt mycket om "Nästa gång.." och "Ni småtjejer.." så man vill ju inte ens tänka på hur han kan göra nästa gång någon möter honom... Står en hel del ponnybarn i vårat stall och de rider också på de där vägarna.. Han har tidigare ställt till med trassel, inte visat hänsyn och även kört onykter så han ska fan ha en tillsägelse.. Tycker riktigt synd om hans hästar! :(




Älskling!

Söndag, Tävling Marifred

Idag skulle bägge ponnisarna med:) Tintin skötte sig ovanligt bra till en början för att sedan vakna till och bli sitt gamla jag= dum. :/ Men vart sedan snäll igen:) He he

Tintin

1.10, Hoppade fint som vanligt och styrningen fungerade ganska bra idag:) (bättre än annars) Petade sista hindret, lite okoncentrerad ponni (stod lite tält och skit bakom hindret att titta på) och sedan låg vi lite knas också. Inte mycket att säga! = 4 fel


Barbie

1.20, Hoppade lite platt idag. (Trött i ryggen?) Fick med sig utsprånget ur andra kombinationen och sedan även ett räcke till. Känns helt enkelt som att hon bara inte hoppar upp sig tillräckligt, hon blir låg och platt över hindren. Hon har ingen bländande teknik från början men känns som att hon idag var lite sämre än vanligt.. Så som sagt, trött i ryggen eller för låga hinder?? Vi kämpar vidare.. = 8 fel.

Lite kul också att jag dagen innan sagt efter mina 2 4fels rundor "får jag 4 fel i båda rundorna imorn, slutar jag med hästar!!" Så kirrar Babsan 8 i sista klassen...

Men men, mot måndag!











Tottisar <3


Lördag, Tävling Mariefred

ja dagen började med stalljouren på morgonen, sedan gjorde jag klart allt annat, mockade osv... Red sedan Tintin, som gick väldigt fint för dagen:) Red en sväng på banan och kollade "knapparna". Finaste pållen! :)

Packade sedan och duschade av dagens tävlingskuse, Babsan. Trodde det skulle bli att åka runt lunch men icke... Sablans sega där borta i Mariefred:/ Kom sedan iväg strax innan tre och trodde vi var sena, men nää... Typ halv 6 gick min första start!!!! Fyfaan ... Och den andra vid halv 8...

Nåja, iaf,


1.20, A:0a. Kändes rätt ok, gasade inte på nåt speciellt utan försökte rida nåt mellanting. Rev utsprånget i sista kombinationen som var oxer-räcke med 2 galoppsprång. Var även nästsista hindret. Alltså= 4 fel

1.30, Kändes bra, rev redan hinder nr 3, insprånget i kombinationen. Kändes som att hon var lite ur fokus innan.. Men men, hoppade bra efter sen. = 4 fel



Kom sedan hem vid typ halv 10 och hade då en häst hemma att duscha och knoppa osv... KUL. Var hemma i lägenheten halv 12. Väldigt roligt när man sedan ska upp halv 7 dagen efter!!! Gaaah








Bilder från dagen:)


Fredag, dagen innan helgen.. Haha

Fan vad dåligt.



Mådde urkasst denna dag, någon var glad i alkoholen dagen innan... Iaf så släpade jag mig ut till stallet rätt sent, visste att vi skulle åka rätt sent på lördagen så behövde inte greja nåt speciellt inför tävlingen. Red Babsan en sväng på banan, kändes rätt trevlig. Som vanligt. :)


Sedan kom Emma ut efter jobbet för en uteritt på Hugo och Tintin:) Red bort till raka travvägen och volvo, var ute cirkus en timme och det var perfa väder att rida i :) Duktiga ponnisar, även fall de såg lite spöken...





En till bild på Lokebebis.. :)

Torsdag

Ja nu har man legat på latsidan igen... Fy skäms på mig! :(


I torsdags vilade de bägge två, efter hoppningen och allt... Blev bara lite skrittmaskin som motion :)





Vackra Loke <3

Hopp - Onsdag

Idag blev det lite hoppning på schemat:) Ställde fram en slags caprilli-bana med bla cavaletti på volt, 2 studs på böjt spår, kryss med travbommar samt lite småhinder... Babsan kändes väldigt fin, lite stelare i vänstern som vanligt... Annars väldigt lydig och samlad. Märkligt att hon blir så vild när man höjer..:/ Höjde dock inget idag, var lydnad och försöka mjuka upp som gällde. Och som sagt, kändes riktigt fin!


Tintin fick värma upp på samma som Babsan, försökte att inte kräva så mycket av henne direkt då jag ville hålla henne på så gott humör som möjligt... Redde ut allt riktigt bra faktiskt, och var inte så tjaffsig. Sedan gjorde mamma om lite, bla till en oxer och en kombination med 2 galoppsprång. Provade faktiskt att rida några omhoppningssvängar också, vilket hon gjorde väldigt bra:P Avslutade med att hoppa en bana på ca 1.10-1-20, och hon hoppade kanon! Gjorde några riktigt flotta språng och skötte sig riktigt bra emellan också, var mer pilotgrejer om det fanns nåt att klaga på. Duktiga bästaste hästen!! :)



Nu ska jag sova. Gnatt



Vackra ponnin<3

Andra dagen i veckan

Haha det här med rubriker....


Idag släpade jag med mig min Linn ut för en svängom på hästryggen:P Klädde på djuren och gav oss bort mot volvo där vi galopperade lite på sträckan. Tintin bockade en hel del som vanligt... Sedan tog vi även en rejs på travisarnas raksträcka, där Linn också gasade på lite... Tintin tyckte det var aslattjo och lekte rodeoponni. Inte lika lattjo tyckte piloten. Skittade sedan hela vägen hem då min otränade vän inte pallade mer för dagen:P


Blev ingen klippning, maskinjäveln är trasig:/ Kul! Hästen ser ut som en raggig åsna. Syntes verkligen i dagsljuset hur jävlig hon ser ut och allt man har missat (maskinfanskapet pajja ju innan jag hann "finfixa"..... Morr) Hoppas mamma får ordning på maskinen innan helgen....  Värt att offra livet för att få bort tuffsarna, jag lovar



Aja, nu ska jag försöka snassa här. Godnatt!


Vildponni. Fotad av Carolina Suck Zbrozek :)


Måndag...

Idag ställde jag och Emma fram lite blockhinder att studsa över:) Hade en linje där vi kunde variera galoppsprång, 5,7,6,5,8,5,9 osv... Sedan två block på volt och sen så man kunde rida som en 8 på ett annat. Barbie var riktigt trevlig och lydig, hon är bra på sånna här övningar:) Dock sitter det fast lite mer i vänstervarvet... Men var ändå väldigt nöjd med ponnin:)


Tintin är inte alls lika vältrimmad... Gör lite fel när jag rider Babsan först haha... Tintin blir ännu mera omjuk då... Hon har svårt för att länga sig och sedan ta tillbaka (orkar inte) och sen hoppar hon alldeles för högt över småhindren. Blir orytmiskt och väldigt svårt ... Kämpade iaf på bra och blev väldigt trött (och då får hon ännu jobbigare att korta sig...) Det här måste vi träna mer på, och ofta!! Tintin ligger ju liiiite efter i skolningen...


Trampade på en spik gjorde jag idag också. Ej att rekommendera, aj... Gick rakt genom sulan på skon och sedan in ca 1 cm i foten:( Diggade Emmas kommentar, hon kom precis efter, "Va? Har du trampat på en spik?? Varför gråter du inte!?" Haha ... Man är väl ingen mes heller;)


Sedan var det även så kul att mamma kom med att jag var tvungen att klippa Bw idag fall jag ville ha det gjort innan tävlingen i helgen (hon måste ha lugnande) och då mamma kom med detta kl 8 och jag hade bägge kvar att rida kom vi inte igång med maskinen fören efter 10... Gick bra till en början, sen tuggade maskinen ihop sig och ville knappt klippa. Tog ett år att klippa en ruta på 10 cm..... Det förbannade medlet hann gå ur och hästen lessnade ihop totalt. Vi hade slagsmål på gången... Eller hon hade, jag försökte bara försvara mig. Åsnan sparkade efter mig, både med fram och bak, högg efter mig och försökte mosa in mig i väggen. Hästar är snälla djur ibland... Försökte förklara för henne att det är faktiskt tack vare mig att hon får någon mat överhuvetaget och att jag faktiskt inte ville göra henne illa. Hon verkade inte fatta. Fick klippa så mycket jag kunde i farten innan maskinen packade ihop och jag fick ge upp :( Lite kvar som jag måste försöka fixa imorn, tjoho...


Aja, nu ska jag sova. Godnatt




Odjur.



Må illa - Söndag...

Ja urk, idag mådde man som man förtjänade... Även om vi sov bort större delen av dagen. Fast det var någon som mådde lite sämre än jag tror jag nog;)


Kom till stallet riktigt sent, vågade inte sätta mig i bilen fören vi 8 snåret då Sanna och jag drack sista shoten vid typ 9 på morron... Som tur är har vi en alkomätare att kolla med innan :) Iaf så kastade jag bägge odjuren i skritten och bestämde mig sedan för att longera bägge två, trots mindre bra mående. Tintin var lite bråkig först, som vanligt, men skärpte sig sedan och var riktigt duktig:) Men man märker tydligt vilket som är det svåra varvet så där fick vi kämpa lite extra.. Kastade henne i skritten även efter så blev en hel del skritt idag:)


Babsan var väldigt fin idag, rörde sig otroligt bra för att vara hon (har inte så mkt gångarter att skryta med..) var väldigt lyhörd och allert. Börjar se riktigt fin ut i kroppen nu också! Nöjd med henne. <3



Nä nu ska jag sova. Sliten... Nästa helg är vi anmälda till Mariefred, Babsan 1.20, 1.30 på lördagen och 1.20 på söndagen. Tintin bara en 1.10 på söndan:)





Älskar min Babsan <3

Student-lördag!

Hade lite tidspress i stallet idag så beslöt mig för att bara rida Babsan en sväng barbacka på banan och låta pissmyran bara gå i skritten. Babsan kändes faktiskt riktigt trevlig den lilla stund som jag red:)



På kvällen var det studentfirande av min älskade lilla Sanna:) Mycket trevligt må jag säga:) Även om nån fick liiite för mycket av det goda kanske... ;) Grattis igen på Sanna! :)




Fredag dååå

Idag for jag och Issa till bror min igen för lite kroppskonst. :) Var i stallet innan och hade hovslagaren ute till bägge mina. Tintin fick då även gå i skritten en liten stund.


Var tillbaka på kvällkvisten för att ta in raringarna och låta dom gå i skritten en ca 40 min. = Vilodag:)



Nu är det klart! Jag och Emma tar första helgen i Juli oss bort till vingåker för meeting!! Vi ska bo i tält tsm och allt sånt där hemskt;) Ska bli askul!!! Längtar :P :)



Och imorgon tar världens bästa Sanna studenten, GRATTIS på henne! ;)



Nu ska jag sova och ladda för imorn. Godnatt!





Hopp -Torsdag

Hoppade Tintin idag igen, men med mamma som hjälp. Gjorde en liten serie som sedan blev en 3 kombination, lite småhinder på volt osv. Var ganska bråkig till en början, for och brallade omkring. Sparkade bakut och kastade med huvudet. Bahh.. Men skärpte sig sen:) Blev faktiskt riktigt fin på slutet och gjorde två riktigt bra rundor på 1.10-1.20 hinder. 3 kombination och allt! :) Fin ponni.



Babsan tog jag bort till travslingan för ett ordentligt galopppass, blev hela 4 varv! Var lite trött på slutet.. :P Å vad mygg det var..... HEMSKT! Man krockade med typ 20 mygg i nyllet varje steg man tog i stallet :/ Släckte faktiskt t om ner och jobbade i mörker... Usch











Haha mamma är ungefär lika duktig som jag på att fota...

Wednesday

Var skitsen till stallet, skulle rida med Emma efter hennes jobb...

Började med att vi slängde ut allihop i skritten och efter ett litet tag såg vi hur Tintin, bredbent, gick med högburen svans och kissade i varje steg hon tog. Zebb, som gick "fickan" strax bakom sprang upphetsat precis bakom grinden med hela paktet ute redo för att .... Ja, snuskhästar! Kåta eländen! Alltså Tintin= VRÅLBRUNSTIG och då alltså även en förklaring till gårdagens överdrivna surmule stil...


Bestämde mig för att låta pissmyran vara idag och tog istället Babsan:) Emma och jag red en sväng runt skogen och tillbaka, var en triljon äckliga mygg... Trevlig ritt vartfall:)



Hopp-Tisdag

Satan kass på uppdatering... Varit upptagen ;)

Iaf, hoppade alltså idag med Emma och Hanna. Hade planerat å testa annat bett på det lilla svinet Tintin då hon litegrann (eller ganska mycket) kör över mig i hoppningen, krävs mer lydnad, markarbete osv men tills dess... Sagt å gjort. Prövade först ett pelham som snabbt fick åka av igen, prövade sen ett nathe flippanbett. Gick åt helvete. Haha.. Sketa sur ponny som for åt alla håll, antingen stack hon över hindren eller hoppade knappt alls. Vidrigt! Fick ge upp. :( Ingen uppbettsling alltså:P (humörponni)



Hoppade sedan Babsan litegrann också, små hinder och lite studsserie. Gick kalas! Kändes riktigt fin och avslutade med några språng på 1.30-1.40 :)



Nu kör vi igen... Måndag! :)

Tintin fick sig idag ett trimm-pass på banan. Kändes faktiskt rätt bra trots att hon haft lite vila osv, var inte alls nå tjaffsig. Blev mycket galopparbete och träning på att svänga/flytta sig i sidled. Nöjd med ponnin! :)


Babsan fick sig också en genomgång på banan:) Och också med henne blev det mkt galopp, en hel del förvänd osv.. Kändes riktigt trevlig när jag travade av sen :)



Imorn ska jag å Emma hoppa lite, är det tänkt! Fint väder tack! :)


Godnatt!



Vacker <3


Söndag

Sista vilodagen för mina godingar på deras mini-semester.. De fick en 3 dagars ledighet då jag inte tänkt ge dom någon speciell vila denna sommaren. De brukar vara duktiga på att fixa "semester" själva lite då och då...



Skrittmaskinen fick de självklart gå i alla dagar:)




Visst är jag för söt....

Lördag. Och fest igen

Vilodag för djuren ... :)





Förra sommaren på Djursta gård:)

Suput-Fredag

Idag fick hästarna en välförtjänt vilodag :D Med skrittmaskin offcourse...




Jaaams .. <3

Strömsholmstävlingarna, Torsdag !


Idag släpade jag mig upp (tänker ej säga vilken tid..) och tog mig bort till strömsholm för att titta på min älskade Sanna och hennes Melvin som skulle starta. Tog med mig vice hundhållare Issa så jag kunde försöka knäppa lite bilder på Sanna men kan säga en sak, fotografyrket är inget för mig... Suddigt å en massa krukor/blommor i vägen. Vadfan!? Fick väl iaf nån bild som dög.. Hade ju fint föremål att klicka :) Själva ritten vart väl sisådär enligt Sanna (jag såg ej så mkt med en kamera framför nyllet) Hästen var seg. Kåt. Pojkar är som alla redan vet, oberäkneliga små svin. Vi får hoppas att han snart kommer till insikt med att den enda kvinnan för honom sitter redan på ryggen.. ;)


Hade en fortsatt najs dag måste tilläggas, efter lite mässa och slöseri på saker jag ej hade råd med tog jag mig å Issa till hundbadet där vi kasta i hundkräk. Ej varmt i vattnet kan jag meddela


Sedan for vi till stallet där vi efter lite skrittmaskin (som alla andra dagar, typ) tog hästarna på en längre runda i skogen. 1000 mygg å en galen Tintin, en hundilsken Tintin och en för stunden "ovan" Issa och en som vanligt snurrig het Babsan (som nu även har sår i mungipan och ej får tas i...) detta = Spännande ridtur. Mycket trav-skritt-galopp-skritt-trav-skritt-galopp osv.. Hej å hå. Kul tyckte vi nog iaf allihop:) Fick ihop det till över en timmes skogsrunda :)



Sanna och hennes Melvin C








Onsdag då ..

Tintin fick förstårs en vilodag idag:) (= Skrittmaskin)



Babsan tog jag ut på en galopprunda på travslingan, körde 3 varv med lite ökningar.. :P Svettig häst och sliten hund.. He he .. Dock har Babsan ett litet hack i ena mungipan så fick rida och "inte ta henne i munnen". Jävligt enkelt må jag säga, när hästen är ashet och svinstark. prrooo??






Tintin är töööööt när man tar ut hennes toffsisar:)


Ryttarkamraterna Kumla, Tisdag å tävling!

Förlåt för dålig uppdatering. Skäms på mig. (fått klagomål:()

Iaf, Tisdag å tävling, unghästhoppningar i Kumla:) Åkte dit och red en 1.10 med Tantan :) Pigg och glad häst, körde lite över piloten på banan kan man väl säga... Blev även nå bocksprång och bakutsparkar lite här och var.. Blev iaf ett ner, 4 fel, då hästen inte ens verkade se hinder nr 5 som var ett svart/gult räcke som stod i bländande solljus, vi var faktiskt 3 st i rad som i princip galopperade rakt igenom ett och samma hinder... Så jag vågar nog skylla på solen där:P Hoppade iaf väldigt väl över resterande hinder, även om tempot var lite väl maxat kanske...


Babsan fick nöja sig med skritten idag:)


Bilder från tävlingen










Vackra vackra hästen... <3


Mååååndag!

Fin dag idag igen! :)


Red Tintan en stund på banan, kände lite påna till imorn.. Kändes rätt bra, har lite lättare för att svänga nu faktiskt:) Tränade även lite tempoväxlingar som Tintin tycker är lite jobbigt..


Bestämde mig sedan för att även röra lite på den röda, dock har hon fått en spricka i ena mungipan så prövade hacket... INTE kul kan jag säga... Fifan. "He he rider du med grimma idag? Hejdå matte"......... Försökte alltså sticka med mig på vägen hem. Slängtravade som en riktig lopp-travis. BLÄ. Fick ge upp å "skritta" (takta) hela vägen hem. Och det kändes som att minsta lilla skulle utlösa min häst till en fyrbent nyårsraket... Fick iaf ihop till en sväng runt skogen, å hunden vart ju motionerad... Weeeii .....



Imorn är det tävling med Tintin! :)


Godnatt!



Ytterligare en bild från igår.. :)

Tävling Askersund, Söndag!

Upp halv 7, lattjolajbanlåda.. Kom iaf fram i tid och vädret var askalas hela dagen! :)

1.20; Babsan var minst sagt överkokt, het som satan... Gick riktigt bra i början, om man räknar bort alla lufthoppen mellan hindrena osv.... Haha. Trillade tillslut 3 på slutet, inte helt otippat med tanke på hur kokt hon var men vi har inte haft 12 fel i 1.20 sedan Barbie var 5... Så var ej helt nöjd. Var en A:oa och jag hade en av de absolut snabbaste tiderna, gud vad märkligt...

Men banbyggaren hade nog prestationsångest. 10 hinder, 13 språng. Varav en 3 kombination och en vanlig. Allt var maxad så mkt som de fick osv... Riktigt mkt fel i klassen, 6 felfria av 45 starter. Inte godkänt om du frågar mig...


1.30; Ja redan när jag gått banan ville jag kasta in handuken. Jävla banbyggare! 11 hinder, 14 språng. 7 i omhoppningen... Började med ett maxat räcke. Sedan var allt så högt och brett som det bara fick. Var en linje paralelloxer 4 språng 3 kombination, alla med 1 språng emellan... Var sedan uppvändningar på paralloxrar på bara 3 galoppsprång. Ytterligare en kombination, sista hindret ett maxat räcke på flata skållor och vattenmatta... Hela banan var fan katastrof. Stackars Stina som skulle debutera sin häst vart fan helt skärrad... Skit-bana.

Och Babsan var fruktansvärd på framhoppningen, kastade sig mot hindren som skjuten ur en kanon och varvade med sina underbara lufthopp.. Jag hade noll att säga till om. Rev oxern så bommarna flög ock hoppade av på räcket ett galoppsrång för tidigt, landade med magen på bommen ... Mamma ville nästan inte låta mig rida otäckingen. Iaf, väl inne på banan skärpte kusen upp sig och det gick riktigt bra! Hoppade som fan och såg sig för, lyssnade och jaa... Duktig! Vart nöjd med min egen ridning också, jag ansträngde mig kan jag säga! Petade tillslut nästsista hindret, kom lite för nära då hon hade lite för bråttom igen. 4 fel och första utanför placering. Nöjd endå! Var helt klart en av de absolut svåraste 1.30 jag ridit.  

Babsan kan!


Väl hemma red jag ut på Tintin med Maria och Curiosa. Red bort till volvo och sedan ett varv på travslingan. Hästen skötte sig bra, dock något lack på hundfan som sprang vid tassarna och bjäffsade igen.. (Även om hon nästan slutat upp med det nu) Tintin lyckades faktiskt träffa hunden i en bakutspark, då vart jag lite orolig... Men som tur var blev hunden bara lite lerig...


Nej, sista inlägget nu!


Bilder från tävlingen! :)















Och sen lördag då..

Idag mådde jag kräk, igen. Att jag aldrig lär mig :( Sov en stund på dan innan jag begav mig till pälsbollarna.


Barbie fick bara gå en stund i skritten idag.


Tintin red jag en stund i ridhuset, gick ganska bra.



Var annars seg as hell och allt gick aslångsamt. Haha..





Blir så mkt text när man skriver såhär efteråt.... Baaah


Fredag..

Ja nu får jag skriva ifatt igen.. Suck..

I fredags vilade bägge odjuren, fick bara gå i skritten som vanligt.


På kvällen härjade vi. Eller jag....


:(




RSS 2.0