Tävling St Ekeby, Söndag! :)

Startade först på fm med Tintin, red bara en 1.10. Hästen skötte sig askalas på tävlingsplatsen gällande hantering ock skötte sig sedan superb även inne på banan! Gjorde en mycket fin, lätt och okomplicerad runda. Nemas problemas kändes det som att hon tyckte:) Lastade sedan kusen direkt för att åka hem och skifta ponni haha.. Tintin kunde sedan njuta resten av dagen i sin hage ;)


Åkte alltså hem och lastade ut princess och lastade i Babsan för att sedan bränna tillbaka. Startade först en 1.20. Var en vattenmatta med på banan så var lite misstänksam mot kusen första två sprången men sedan när hon kändes precis som vanligt var det bara att rida på. Gjorde en felfri grundomgång och gasade sedan på ganska bra i omhoppningen. Dock var vattenmattan med så gjorde ut svängen ganska hyffsat mot den men hästen river.. Helt ärligt fattade jag inte varför då vi legat helt rätt. Såg sedan på filmen att hästen ser ut att glo på nåt annat och helt enkelt bara hoppa lite för lågt. Aja, kändes inte som några konstigheter förövrigt så bara att vara nöjd. Fick en rätt bra tid så det var ju trist att vi rev men..

1.30 klassen var en A:Oa och till hinder nummer 2 som vi svängde ganska bra till lägger hästen på en tvärnit. Mamma hade sagt till mig precis innan vi gick in att jättemånga hästar stannat på just det hindret (var förövrigt väldigt mycket fel i denna klass, vettefasen varför..) troligen nitade många just på tvåan då de ställt hindret i skuggan och själva hindret var väldigt difust. Gulaktigt med nå gula lådor under. Dessutom stod det 5 funktionärer bakom hindret utanför staketet med gula reflexvästar på sig. Tror att många hästar hade lite svårt med vart de skulle titta och sedan syntes hindret knappt. Aja, jag svängde iaf argt runt (jag är inte alls van vid med några stopp med denna häst, Babsan SKA inte stanna... Morr) Hon kändes väldigt motsträvig och spänd så la till spöt och

fick över henne. Sedan la jag upp ett ganska bra tempo och vi kom runt med en litet löjligt pet. Hade 70 sek i tid och vinnaren hade 65... Och jag hade ett stopp!! Men men.


Hade lite strul med Babsan för några år sedan just i denna årstid, maj-juni. Hon kände av hormornerna väldigt mycket och var allmänt förvirrad (hon blir väldigt snurrig när hon brunstar) rev eller stannade då allt som oftast första hindret och sedan gick hon runt resten utan problem. Tror vi har lite koncentrationssvårigheter nu igen...Relativt nöjd med dagen (väldigt nöjd med bebis) även om Babsan ska ha bättre resultat.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0