Skitdag

Skulle hoppa idag, hade burit fram alla hinder, gjort i ordning djuret osv och när jag börjar trava är den halt... :( Hittade en svullnad+värme mellan skenbenet och senan vänster fram. Väldigt skumt ställe:/ Blir till att ringa veterinären imorn, tjoho..
.
.
.
Jävla skit, rent ut sagt. :(
.
.
.

Kallt!

Igår, Måndag, var det vidrigt kallt. - 23 var det när jag åkte till jobbet. Hemskt! In och ut med hästar är inge roligt sånna dagar. Bleh. Iaf så bestämde jag mig för att rida utomhus på Tintin, blev skritten 30 min sedan lika långt pass på utebanan. Kändes väldigt fin, dock var hon väääääldigt sprattlig... Söthäst.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Trött dag

Var ute härjade igår med min Sanna, så lite sliten dag idag... Emma skötte Tintin idag så hon fick sig ytterligare en vilodag. Dock så skulle Emma släppa Tintin i skritten i någon timme :)
.
.
.
Tintin och Sanna i Onsdags tror jag.. Stulen bild:P
.
.
.

Igår, Lördag

Hade så sjukt ont i ryggen så åkte bara till stallet och mockade. Hade hand om Emmas Zebbe också. Försökte släppa Tintin i skritten men den ville inte funka särskilt länge :/ Men men. Hon var fortfarande lite svullen efter blistringen så gjorde säkert inte så mycket.
.
.
.

Idag, yey

Hade reagerat bra på gårdagens blistring. Mest i vänstra som önskat. :)
.
.
.
Dock är Tintin inte nöjd över kylan som återvände, hon stod inne och frös i sitt 4oo grams täcke... Fick sätta tillbaka halsen som skaft bort halva manen på henne... Buhu :(
.
.
.
Leder in Tintin hos Sanna, förra gången vi hälsade på.. :)
.
.
.

Hemma igen

Red lite i ridhuset, Tintin var nog rätt trött efter dessa dagar så kände mest bara på det Sanna åstakommit. Kändes fin, men som sagt, trött..
.
.
.
.
Blistrade sedan innan jag åkte hem. Lite hårdare denna gång...
.
.
.

ONSDAG. Sista dagen hos Sanna denna vecka

Idag gick Tintin kalasbra! Var verkligen jättefin, Sanna lyckades verkligen göra ett jättejobb på bara 3 dagar. Hon är duktig den tjejen! Det som Tintin hade lite jobbigt med förut som t ex hålla ihop sig och bära sig ordentligt i den förvända gick nu som en dans. Verkligen en jätteskillnad!
.
.
.
Packade mot kvällen ihop och körde hem. Tintin var duktig då med, gick rakt in i släpet och försökte inte lägga sig en enda gång i släpet! Stolt matte:)
.
.
.
Tusen tack till världens bästa Sanna för allt!! <3
.
.
.
.
Enda ridbilden från veckan som jag kan få tag på nu, den också stulen. Jag är en tjuv :(
.
.
.

Tisdag, Sanna weekend:)

Sanna red Tintin idag igen, hon lite obstinat och försökte testa lite gränser men där gick hon på en nit kan man ju säga.. Men hon är lite akrobatisk min häst! :P Sanna redde upp det kalasbra och resten såg riktigt trevligt ut :)
.
.
.
Före ridpasset fick hon stå på Sannas vibrationsplatta:) (gjorde hon igår också)
.
.
Medans Sanna red mitt monster red jag hennes, Marwin. Han var duktig även han:)
.
.
Ytterligare en egentagen men stulen bild. (från sannanilssondressyr.blogg.se) Tintin står på vibben och nosar på Rulle som gör sitt träningspass för dagen:)
.
.
.
.

Måndag, veterinärkoll

Ja idag kom Christina Carnemar ut till Tintin. Longerade först och där syntes inget (dock var den lite vild så svårt att se, men ändå..) vid böjprov sedan så var det endast 0,5 grad kvar vänster fram. Ska blistra sedan rida på som vanligt, träna, hoppa osv sen ska vi böja om om 3 v. Är hon inte sämre då är det nog ingen fara :)
.
.
.
.
Sanna var snäll och red på Tintin på em, Tintin var lite svajjig med skallen i skritten men bättre i traven. Sanna red inte så länge men var mkt bättre i slutet. :)
.
.
Jag fick även äran att rida Sannas Marwin när hon var iväg en sväng. Det gick bra, han var trevlig:) (Är den svarta med bläs på bilden nedan)
.
.
Stal min egen bild från Sanna, he he. Hon har alla bilder från veckan som gått:P
.
.
.

Söndag 5/2. Utflykt!

Japp idag ställde jag på släpet och körde oss till Sanna. Dags att bli veterinärkollad igen:)
.
Tintin fick vila, jag försov mig så kom till Sanna väldigt sent. Tintin fick mysa med Perazzi och jag och Sanna myste med mat, film, täcken och soffa. Och hundar. Hur trevligt som helst, nästan lite för trevligt då vi inte tillät oss att somna fören vid typ 3....
.
.
.
.
Tintin hemmastadd i sin lånebox hos Sanna :)
.
.
.

Lördag 4/2.

Vilodag, för mig hehe . Emma skötte sötis:) Fick gå i skritten. Tack gulle-Emma! :)
.
.
.
.

Fredag 4/2, härj! :)

Ja idag hade jag lite brådis, skulle härja men djuret behövde motioneras. Blev skrittmaskin + lite longering. Var vild/rörde inte på sig. Inget mellanting. Knäpp ponni. :)
.
.
.
.

Torsdag 3/2

Skrittmaskin + red en stund barbacka i ridhuset igen. För lat för att putsa sadel + sadelgjord. He he
.
.
.
.

Onsdag 2/2

Tintin fick gå i skritten sen red jag lite barbacka i ridhuset. Söt ponni! :)
.
.
.
.
Vackra Babsan förra vintern, 1.40 barbacka.. :)
.
.
.
.

förra veckans tisdag..

Lät Tintin bara gå i skritten, vågade inte vara i ridhuset pga samma orsak som igår...
.
.
.

Ny vecka

Skulle longera men i ridhuset hade dom först djupharvat, sedan hade några släppt sina hästar lösa. = rätt jävla djupt och uppslirat. Lätt den springa några varv åt bägge håll men gav mig sedan. Uruselt underlag!!! Argghhh :(
.
.
.
.
.
.
.
Skriver resten i helgen, måste sova! Godnatt :)
.
.
.

Vilosöndag

Emma fixade Tantan så jag fick mig en hästfri dag och Tintin en mattefri, undrar vem som njöt mest ;) (troligtvis Tintin)
.
.
.
. Gick i skritten
.
.
.
.

Helg

Gick i skritten 30 min sedan red jag barbacka i ca 20 i ridhuset. Bockade en del så var väl inte sådär helintelligent, men men... Sötnöt!
.
.
.

Fredag, en vecka sedan..

Nyblistrad= Vilodag. Personalen på Gunnarskäl är snäll och släpper Tintin en stund i skritten morgon + eftermiddag nu i 10 dagar framåt :)
.
.
.
Hade reagerat ytterst lite i kotorna, lite mer i höger. (och då visade hon mer i vänster vid böjningen, weird..)
.
.
.

Hemfärd med djuret..

Återigen, inte helt smärtfritt... Började redan på gången - galen. Men vi mörkar det, hon är ju söt... Viiiiiiiisst??? Hästen alltså... ;)
.
.
.
.
.
Blistrade sedan Tintin när vi kom hem, var supersnäll:)
.
.
.

Onsdag

Tintin fick stå på vibben 2 ggr. Det var hennes dag, typ. Igår fick hon bada vilket jag glömde att skriva. Ren och fin vart hon! :)
.
.
.
Jag lyckades även få en spark när jag klippte en av Sannas hästar på kvällen, aj :(
.
.
.
I en av sannas hagar:)
.
.
.

Tisdag, veterinärkoll

Kort sammanfattat och inte för ingående, Tintin visade ingenting på longering men pyttelite i bägge kotorna fram. Lite mer i ena men inte mkt alls i något av dom. Christina tyckte själv att det var väldigt lite och att hästen kändes fräsch men eftersom vi inte ville ignorera det lilla hon fick fram valde vi att spruta i blodet. Fick sedan ordern att blistra och att röra på den lagom i 10 dagar, mkt skritt men även trav och galopp. Gymnastikrida. Efter 14 dagar ska hon böjas om.
.
.
.
Lånade på eftermiddagen Sannas vibrationsplatta, Christina trodde att den kunde vara bra för benen. (får ingång blodcirkulationen)
.
.
.
Sanna och jag ville umgås lite extra + vi hade en del att göra så Tintin och jag beslöt oss för att övernatta nån natt till;)
.
.
.

Sanna Nilsson Dressyrcenter

... Är ett jävla skitställe. He he nä det är hur bra som helst :) och idag fick jag tag på veterinären som jag ville skulle kolla min Tintin+ vaccinera och enda gången hon kunde denna vecka var tidigt tisdag morgon och eftersom det inte går att böja hemma på gunnarskäl just nu pga underlaget lät världens bästa vän och chef mig köra monstret till fina lista. Där har vi breda halkfria gångar att springa på - perfekt vid veterinärkoller! Men jag blev då tvungen, trött som jag var efter några tuffa dagar, åka hem, kasta ihop lite prylar och sedan köra Tintin till Sanna. Resan dit var inte helt smärtfri men det kan vi ta en annan gång, har för mkt kvar att skriva ...
.
.
.
Tintin fick boa in sig i boxen bredvid Perazzi, nöjda var dom nog bägge två.. Vart ett hejvilt flörtande ;)
.
.
.
Stulen bild från sannanilssondressyr.se , på fina dressyrcentret! :)
.
.

Vilodag

För oss båda, skrittmaskin är bra! :)
.
.
.
.
.
.
.

Dagen efter sprutning..

Ingen kul dag. Ännu värre i ryggen + klen som f*n i axlarna. Men men. Tog mig iaf till hästen som jag kände mig tvungen att motionera, den vilade ju dagen efter och jag ville helst slippa på söndagen...
.
.
.
Emma var där samtidigt och slängde ut lite bommar som vi klev över, kul! Tack Emma!
Gick självklart också i skritten:)
.
.
.

Fredag, två veckor sedan...

Ja jag har kommit av mig, som ni kanske har märkt. Ryggvärken + 1000 andra saker gjorde att det blev lite för mkt. Jag ska försöka ta igen!
.
.
Denna fredag blev jag sprutad i bägga axlarna med kortison = ligga stilla i 24 timmar efteråt. (jättekul med inflammerade ryggmuskler, jag lovar..) Eftersom sprutningen var på morgonen blev det inget stall för mig denna dag, mamma fick ta hand om sötnosen.
.
.
Mot nästa inlägg, yey... ;)

RSS 2.0