Idag, Torsdag!

Idag hade jag bestämt sedan en vecka tillbaka att jag skulle vara med och hoppa på kvällen (perfekt uppladdning inför danielträningarna som börjar nästa vecka för mig) så det var bara att pula i sig massa piller och ta sig iväg till stallet. Som tur var så var vi ganska många som skulle hoppa och när de såg hur ont i ryggen jag hade var de snälla och lät mig slippa att bära fram.. Stort tack till er!!
.
Guri hade hittat en bra bana med olika övningar i en bok som de ställde upp, banan hade flera olika varianter som man kunde rida den och vi red olika linjer innan vi avslutade med en kortare bana. Tintin var duktig, red på det vanliga bettet istället för hacket vilket funkade mycket bättre än vad det har gjort tidigare. Dock var hon ganska springig så la in volter emellan de flesta hinder (red väldigt små hinder) vilket också fungerade väldigt bra. Problemet att svänga/rida små volter till höger märktes knappt av alls. Fina, fina Tintin! ♥
.
.
.
Nu ska jag gå och krama mitt andra monster som ligger och skriker efter uppmärksamhet. Suck.
.
.
Banan, mindre snyggt ritat på paint.. Haha. jag är bäst
.
.
.

Igår

Hade varit sjukskriven från jobbet pga ryggen, kunde knappt gå kvällen innan och förstod att det inte skulle bli helt lätt att ta sig ur sängen dagen efter. Mådde inte helt 100 kan man väl säga så fick käka en hel del smärtstillande för att kunna ta mig till stallet. Lät Tintin gå i skritten i 40 min sedan longerade jag henne med pessoalongen i ridhuset i ca 20 min. Hon var ganska duktig:)
.
.
.
Fick hem min efterlängtade okrossbara grep för några dagar sedan + ett tjockare fleece till Tintin:)
.
.
Stod att det var litet i storlekarna så beställde hem ett 145, men det var istället alldeles för stort. Men men, får bli ett transporttäcke så då gör det inte så mkt:)
.
.

Tisdags

Hade så sjukt ont i ryggen så att jag struntade i att göra nånting med Tintin, Emma hade låtit henne gå i skritten 1 timme lite tidigare på dagen. Tack Emma!
.
.
.
Tintin-monster i somras:)

förlåt, måndagsinlägget...

Jag är kass, felåt... Iaf, i måndags hade jag bestämt mig för att testa ett nytt bett och jag var väldigt exalterad innan och trodde verkligen på bettet. Var ett fullcheck (tredelat fast med parerstänger) jag testade. Tji fick jag när märren var asbrunstig och helst av allt ville stå still. Gick inte att ärligt känna hur hon fungerade på bettet men det lilla jag kunde känna var iaf att hon trivs bättre med det vanliga så jag skippar nog att testa det här igen..
.
.
Red ca 45 min i ridhuset (gick i skritten 30 min innan) och den ville som sagt helst inte röra på sig så blev mest försök att väcka upp den och sedan lite lydnadskoll. Var ganska lyhörd med tanke på hur hon var annars... Knäppa ponni.
.
.
.
Bettet, lite märken efter att det har varit lindat med silikon för Babsans känsliga mun..
.
.

Skön dag...

Idag hade jag att rida utomhus på planeringen men den planen kraschades så fort jag klev utanför dörren. +4 och slask/isgata. Yey. Ridhus är bra att ha ibland...
.
.
.
Iaf så blev det istället lite barbacka inomhus. Ett litet försök till variation... :P Fick gå 30 min i skritten innan vi började.  Flyttade och böjde sedan mycket i skritten, använde väggen i högervarvet och idag gick det ännu bättre än vad det gjorde igår. Duktig pålle! I galoppen bockade hon en hel del men jag gjorde sen småvolter vilket knappt brukar gå i högervarvet, idag gick det super! Känns som att det tar sig ganska snabbt.:)
.
.
Min Tintin är bäst! ♥
.
.

Lördag

Trött idag! Sov ganska länge och åkte inte ut till stallet förens på kvällen. Jag ville plocka fram lite bommar vilket inte alltid uppskattas av vissa haggor i stallet. Är det styrningen som är problemet måntro? ;) I vilket fall, åkte dit sent så jag skulle få ridhuset för mig själv. Plockade fram 2 blockhinder och ställde dom såhär:
.
.
.
Haha, jag gillar min hemmasnickrade bild från paint... Jag är kass
.
.
.
Iaf, red först bara över ett på en volt, åt bägge varv. Sedan red jag över båda i följd. Som avslutning red jag i en 8 volt över ett av dom. Gick faktiskt väldigt bra! Bättre än väntat, Tintin har ju det lite jobbigt med högervarvet men hon skötte sig fint. Red fram henne mycket ytterställd i högervarv samt gjorde mycket böja och flytta i skritten innan vi började skutta.
.
.
.
Två bilder från idag, ett från före och ett från efter dagens pass:)
.
.
.
.

Igår

(Fredag) Blev en vilodag för Tintin, hade personalmiddag på harrys kl 20 och jag slutade 17, skulle hinna fixa resten åt Tintin + göra iordning mig själv (det tar satan tid att dölja det här nyllet..)
.
Guri var snäll och lät henne gå i skritten 1 timme på kvällen :) Tack!
.
.
Bjuder på en bild på några snyggingar från kvällen.. ;)
.
.

Det kallas för flyt..

Och det har varken jag eller Sanna just nu, fan vad dåligt allt går. Haha... Avramlingar av sopmaskin, avtrillningar av ponni, flertalet dratt i isen, glömda fingrar i dörröppningar (x2), spagettin i slasken, människofotar under hästfotar, snubbel över dressyrstaket .... Säger ingeting mer ... Gaah
.
.
Idag red jag iaf på mitt lilla odjur i ridhuset och den var faktiskt ganska trevlig:) Sprang på fint men hade det väldans jobbigt att ytterställa i galoppen i höger varv. Blir att jobba på där. Ponnin blev lite trött på slutet men vart inte så cp som annars. Guldstjärna till Tantan idag! :) ♥
.
.
.
.
.
Imorgon kväll har vi personalmiddag på Harrys, vi anställda av Sanna Nilsson dressyrcenter och Mälarvåningar. Kan nog bli trevligt! :)
.
.
.
Så nu blir det sängen, snart iaf.. Godnatt!
.
.
.
Jag och älskade Babs förra vintern... ♥

Lill-lördag

Idag var planen att rida men när det inte kryllade av folk som skulle rida i stallet passade jag istället på att lina Tintin med pessoalonge. Fick gå i skritten 30 min innan jag linade i 20 min. Gick väldigt bra, Tintin jobbade på duktigt. Gullig häst:)

Tisdags

I tisdags sov jag över hos älsklings-Sanna och hon var söt och följde med mig till Tintin sedan var hon superduper asasnäll och red på Tintin också! :D (var ett jävlans gnöl innan från lilla SLF..)
.
.
Det gick iaf bra, Tintin höll sig på marken och Sanna lyckades manövrera det oridna monstret väldigt skickligt. Ett litet hopp tändes i mig att det kanske inte är kört trots allt ;)
.
.
.
.
Tack för hjälpen Sanna, du är AWESOME.
.
.
.
.
.
En liten snutt ifrån när sanna rider :)
.
.
.

Tuff måndag...

Monstret fick ytterligare en vilodag, jag fick bara 2 timmars sömn inatt och orkade helt enkelt inte efter att ha jobbat hela dagen också. Sen att Sanna och jag skippade att äta gjorde verkligen saken mkt bättre... Suck på oss. Iaf lät jag Tintin gå i skritten en stund istället, hon verkade iaf trött så gjorde säkert inget:)
.
.
Imorn ska ett proffs rida på djuret, spännande!! ;)
.
.
.
.

Vilodag...

... för både mig och djuret. Emma skötte Tintin idag, tack Emma! :)
.
.
.

Lördagshärj

Idag slapp monstret skritten, obehagligt väder ute ansåg vi båda... Istället sökte vi skydd i ridhuset där dagens plan var att jogga runt lite. Tintin var asseg och allt annat än reaktionssnabb idag. Fy. Hatar när hästar är så.. Försökte väcka upp henne men gick väl inte sådär jättebra Tintin blir som en klängig gnällig jättebebis när hon blir trött. Suck. Tintin är jättemycket bebis mest hela tiden, men nu är hon faktiskt fyllda 7 år... Dags att sluta vara bebis.
.
Iaf så gjorde jag inte så mycket mer än bara red runt, det gick faktiskt inte heller för den delen. Har nu också införskaffat en sadelgjords tunnel i fårskinn så nu hoppas jag att hennes svettproblem blir bättre, hoppas hoppas...  .                                                                                                                                                                    .                                                                                                                                                                                              Nu ska jag som titeln avslöjar härja lite! Trevlig lördagskväll allihop:)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Gammal och redan visad bild, men kommer inte åt mina andra bilder pga av att det här är oscars dator.. men ska fixa snart!!!

Sådärja! :)

Fick nu med inlägget om Babsan..
Nu åker jag till stallet!
Fick nu med inlägget om Babsan..
.
.
Nu åker jag till stallet!

*arg tjej*

Ja jag lyckas inte publicera mitt inlägg som jag vill ha det därför skiter jag i det idag... Morr
Måste tacka världens finaste Carro för all tid hon lagt för att hjälpa lilla otekniska mig med bloggen... Puss på dig gullet!
:)

Min älskade Barbie

Det tråkiga som orsakade min "bloggkollaps" var Babsan. På sista tävlingen jag tog henne på, Vingåker, kände jag återigen att något inte stod rätt till. Hade under hela våren känt att nåt inte var som det skulle och hade funderat mycket på vad det skulle kunna vara. Markarbetet gick super, hoppa gjorde hon alltid men på tävling var det som att hon inte kunde hålla ihop sig själv en hel bana. Barbie som nästan alltid var 0a eller dubbel0a hade nu haft 4 eller 8 fel i varje start. I vingåker som var ett 3dagars meeting fick hon ont i ryggen efter första klassen (en 1.15 som vi hade 0+4 i) och efter andra dagens första klass en 1.20 (4 fel) hade hon så ont att man knappt kunde ta henne på ryggen alls. Vi ledde henne och masserade för att försöka lindra smärtan och stelheten sen strök jag mig från helgens resterande klasser. Väl hemma  lät jag henne vila och jag bokade in ett besök på strömsholm.

. .
Babsan hade haft fång ett flertal gånger så jag åkte dit med intresset att framförallt röntga framhovarna, trodde att hon hade förändringar i dom, men lät veterinären göra en hel hältutredning. Det som hittades var mer än bara framhovarna...
. .
Förutom den kroniska fången hade hon pålagringar i bägge bakknäna, pålagringar på ena strålbenet fram, ett ligament hade släppt ifrån böjsenan bak ovanför hasen (man såg hur senan vobblade om man kollade utifrån vid longering) och sedan ville veterinären också röntga ryggen för hon misstänkte kissing spines men där stoppade vi.. Vi ansåg att det vi redan visste räckte.
. .
Det som gick att göra var att först operera henne för patellan i bakknäna (så inte pålagringar skulle bli värre) men där krävdes 2 operationer, först ena bak sedan det andra, sedan en operation ovan hasen för att föröka fästa ligamentet i senan igen. Det krävdes alltså 3 operationer, på en häst som inte kunde stå på box, och det vi kunde få tillbaka var en ev promenadhäst. En promenadhäst som inte skulle få gå i hagen. Och sedan skulle hon inte heller vara frisk för all framtid, troligtvis skulle hon få ont ganska snart och behöva behandlas mera.
. .
Jag tog därför det tunga beslutet att låta mina underbara vackra häst, min bästa vän, att somna in. Hon skulle aldrig kunna få ett värdigt hästliv som hon förtjänade. Det jag hade velat hade varit att låta henne bli pensionär, få gå i stora hagar och få föl men inget av det var möjligt.
.
Jag hade Be Ware (Babsan, Barbie, Barbro - kärt barn har många namn) i 8 år. Vi kände varann utan och innan och det finns ingen häst som lärt mig så mycket som denna fantastiska lilla häst. Tillsammans tog vi oss upp t om 1.40, vi fick massor av vinster och placeringar 1.20-1.30 och den galna Barbie (som unghäst var hon helvild..) var de sista åren en rutinerad och mycket trevlig häst att ha med överallt.
.
Gud vad jag saknar min fina Babsan.Be Ware
1998-2010†
D-Day-BayardForever missed, never forgotten...Vecka 1

Började med att på självaste nyårsafton ta vilddjuret på lina för att se om den rörde sig ok. (La sig i transporten på väg hem från sista tävlingen förra året, skada sig rätt duktigt..) Tintin var mkt sprallig men såg förövrigt fräsch ut. Bestämde mig för att sätta igång henne! :)


Lördag; Dagen efter nyår, trots att jag "bara" hade jobbat nyår samt nyårsdagen lät jag henne vila..


Söndag; Emma skötte Tintin = Vila


Måndag; Lät henne gå i skritten ca 30 min innan jag hoppade upp i ridhuset. Var väldigt pigg och sprallig, bockade t om i trav.. (Började redan i skritt med skolor ovan marken) Bockade runt i ca 20 min innan jag skrittade av henne.


Tisdag; Samma som igår, skritten ca 30 min sen ridhuset. Ville inte alls jobba i skritten så lät den börja trava ganska snart. Var väldigt "tryckig" (svarade inte framåt) så tänkte istället galoppera runt fyrkanten för att få upp framåtbjudningen men Tintin vart då istället en rodeohäst... Betedde sig som ett pucko. Haha. Fick sluta ganska snart då hon vart lite svettig under sadelgjorden vilket hon inte riktigt klarar.. Suck.


Onsdag; Skritten 30 min sen försökte jag rida lite i djupsnön i paddocken. Hade satt på hackamoret vilket jag fick ångra då hon åter igen var sitt vilda jag.. Gjorde hela registret av rodeokuse-manualen och var allmänt pissjobbig. Kunde inte förstå hur hon ens orkade i all snö. Iaf så galopperade+ travade vi några varv innan vi gav oss. Var lite läskigt när den for omkring i luften och sedan landade med styltor i fossingarna... = Halkade omkring.


Torsdag; Tintin fick sig en vilodag:)


Fredag; Fick gå i skritten först ca en kvart sen spände jag in henne med longen och lät henne gå en kvart till. Sedan tog jag med den ut till paddocken där hon i första varvet var väldigt pigg, ville helst galoppera och studsade runt lite. Efter ca 5 min (jobbigt i djupsnö) bytte vi varv men då verkade Tintin ganska trött, snubblade och orkade inte riktigt hålla ihop kroppen (jag stannade för att slå ur styltor, men hon hade inga..) så kändes dumt att nöta så vi gav oss efter bara några minuter. Gick med den en stund på parkeringen efteråt.
Nu är vi ifatt detta år iaf! :)Trött på julen nu... Bleh

Nytt år, nya tag

Ja tänkte försöka börja blogga igen, kom av mig förra året pga lite tråkigheter.. Ska ägna ett inlägg om det snart. Iaf, har precis satt igång Tintin igen efter lite vila och tänkte skriva ett inlägg om vad vi gjort hittills :)

Nu kör vi! :D
RSS 2.0