Dagen Torsdag

Idag vart det en heldag i stallet - inte helt fel faktiskt! :) Åkte ut rätt tidigt för att få hjälp med knoppningen av sötishästen, Carro är guld! ;) Red en liten stund på banan på buset, barbacka, bara för att kolla läget. Läget var väldigt piggt och det blåste så var inte allt för kul att sitta på den där fyrbenta idag... Hoppade av innan den obligatoriska avkastningen kom:P


Barbie var mycket bättre idag, lät henne gå i skritten en lång stund innan jag bestämde mig för att hoppa upp och känna lite på henne. Pga min mjukisklädsel blev det barbacka även på henne. Kan väl kalla detta för min balanstränings-vecka eller något:P Hon kändes iaf fin, red i ridhuset vilket hon inte tyckte var höjdans men annars jobbade hon på bra. Blir nog kanske tävling på söndag trots allt! (Håller tummarna) :) Fick gå i skritten en stund efter ridningen också.


Imorn är det dags för Tintins första tävling på över ett år(!) ska bli mycket spännande att se hur hon uppför sig.. Var ju inte allt för rolig att handskas med på bortaplan förut... Ska bara hoppa en 1m är tanken, ser det som en träning. Kul ska det bli vart fall! :)


Nej ska upp 6 så dags att sova.. Godnatt!Sötisen!! :)

Hej bloggen! (Onsdag)


Jahopp idag vart det ingenting med någon ridning, Tintin var förtjänt av en vilodag och den andra hästen skulle få en dag till att vila benet på (är inte helt 100 än). Bägge gick i skritten, Tintin ca 1 timme och Babsan något längre..

Babsan blistrades för 1,5 vecka sedan och fick en hudreaktion på sitt vita bakben (klippt och rosa hud, inte dunder..) har dock inte visat någon som helst hälta men har varit ganska svullen 2-3 dagar. Har behandlat det som att det vore lymfangit med alsolspritomslag osv även om jag inte är riktigt säker på att det var just det. Mycket rörelse och hållas rent är nog bra oavsett. Hoppas hon är ännu bättre imorn (var mkt bättre idag) är ju anmäld till kumla i helgen och måste kännas helt ok imorn om det ska vara tal om att kunna åka... Hoppas hoppas!


Imorn blir det badning och fixning av prinsesshäst, första tävlingen på över ett år för henne på fredag! :)
Nu dags att sova, godnatt!
Kan ju inte skriva tisdag varje tisdag...

Idag red jag ut på Tintin med Carro och hennes värphöna Aliss, vi red barbacka och jag överlevde! Hör och häpna:P Red en vända bort i skogen och på grusvägen galopperade jag t om! Ponnin bockade och sparkade bakut en aning när hundfan sprang efter bakfotarna och bjäffsade... Mindre roligt. Iaf är jag väldigt glad över att det faktiskt går att rida på den där hästen utan sadel, t om på uteritt! Hade jag aldrig trott skulle gå, haha..Barbie fick bara gå i skritten idag.
Tintin på promenad =)

Hmm... Ni får helt enkelt vrida på skallen...
Carrorep och hennes Aliiiiss. Spana in hello kitty stövlarna:P ytterst stiligt
Carrrooo och Aliiisss =)

Vafan... Vad dålig jag är! :(


Aja, godnatt på er !Monday (=

Red Tintin på utebanan barbacka även idag, hon har fått skav på ena sidan av sporren (trots att jag rider med väldigt korta ponnysporrar, och det bara ibland..) så vill låta det vila så mycket som möjligt så det växer ut hår fort. Får ju ett helt annat skänkelläge när jag rider barbacka:) Gick iaf bra! Bockade ytterst lite och skötte sig bra.


Barbie fick vila idag efter gårdagens tävling, måste ha varit otroligt utmattande menar jag..... Morr... Gick i skritten en stund:)
Godnatt!

Söndag - tävling!

Ja idag var det tävling. Startade en klass som var på em så slapp gå upp sådär hiskligt tidigt, skönt. Kom iväg och fram i tid så hann rida fram riktigt ordentligt, dock på en parkering. Red på vanligt tredelat för första gången på tävling och framhoppningen var HEMSK. Fy för stark het häst. Hon t om lufthoppade när jag skrittade. Var helt galen mot hindren, lufthoppade sig hela vägen fram och var allmänt övertaggad, har inte tävlat på evigheter och ridhuset var proppat med hästar. Iaf, hann hoppa 1an och 2an och känna att nåt var inte riktigt ok, i svängen mot 3an gör hon ett lufthopp och när jag gör min förhållning dör hela hästen ihop. All framåtbjudning dog av och hästen nitar. Barbie nitar ALDRIG. Såvida det inte finns ett vatten på banan, och vad fanns 5 galoppsprång rakt bakom hinder nr 3? Jo, vatten. Vände runt och kände direkt att all bjudning var som bortblåst och det fanns inte en chans att jag skulle få över henne. Tänk att hon fortfarande håller på och fjollar med det här, hästen är 12 år nu! Och den här gången var det inte ens ett riktigt vatten, utan en vattenmatta men de hade två runda vatten mattor vid sidan av hindret också så det var väl lite för mycket matta för fröken. Har alltid haft problem med vatten med Barbie, har det funnits på banan har hon inte hoppat ett enda hinder. Hon brukar ställa sig i ett hörn och sparka bakut tills vi utesluts. Brukar därför inte åka till de ställen jag vet att vatten finns, är ingen idé. Men vattenmatta?

Nej är bara att ta nya tag, struntade i att rida med spö denna gång då hon ju var så het på framhoppningen, kändes inte nödvändigt. Men det var det tydligen. Har aldrig haft problem med vattenmatta på tävling men då har jag alltid haft spö också. Sen blir det vattenmatta varje dag nu framöver för surpuppan, även om jag vet att det aldrig är nå problem hemma.... Suck!


Prinsessan fick idag gå i skritten, sedan bestämde jag mig för att testa rida barbacka på henne. Hade aldrig gjort det tidigare (pga att hon gillar leka rodeokuse) så kände att det var dags:P Gick faktiskt super! Brallade och sparkade bakut nångång i galoppen annars skötte hon sig utmärkt, tror hon uppskattade att slippa sadeln:)
Nej fy nu ska jag sova! Godnatt på er
Barbie gör ett lufthopp, i köping för några år sedan... Hennes grej det där :/

Lördagens inlägg...

Skrev ett igår, var äckligt trött och tryckte troligtvis på fel ruta för det inlägget försvann. Blev sur och pallade inte göra om. Så gört nu istället!

Red Barbie på utebanan, var soligt och mysigt men vidrigt mycket myggäckel. Vadfan ska de kräken få finnas för!? Små är de inte heller, blodsugande jävla minihelikoptrar...... Aja, trimmade iaf runt en sisodär 30 min, kollade bara att alla knapparna satt på plats. Duschade sedan djuret och allt det där.


Tintin ledde Linn runt på under tiden jag red Babsan och när jag hade ridit klart linade jag henne några varv. Sedan fick hon gå i skritten 2 ggr. Prinsessa! :)

Freeeedag! :)

Idag var jag ute i stallet så tidigt som halv 8 (Kunde inte sova så gav upp och åkte till stallet istället, hovis skulle ändå komma) hann rida Tintin innan Anders kom. Red på utebanan i det fina soliga vädret vi hade tidigare idag:) Gick ganska hyffsat, hon hade lite svårt med koncentrationen då Sandra släppte ut de andra hästarna under tiden jag red. Galopperade en del i nåt slags försök att trötta ut henne lite och på så sätt få henne lite mer avspänd, gick sisodär. Vart iaf nöjd med henne på slutet :)


Barbie fick vila idag, ska tävla på söndag och jag brukar alltid låta henne vila på fredagen om hon ska tävla sön, tors om lör osv. Hon fick gå i sjukhage då det är så kladdigt i hennes stora, vill inte riskera nåt nu så nära inpå tävlingen. Hon har ju lyckats med något varenda gång senaste tiden.. Och dom där pg-skorna är inget att lita på i geggan. Hon fick iaf gå i skritten nästan 1 timme på morgonen sen lät Carro henne gå en stund på em också, så hon fick iaf röra sig lite :)


Nej nu ska jag försöka dränka ner min älskade fästmö med sprit och släpa ut henne på harrys, krogdebut i etuna för hennes del, wohoo ;)
Torsdag, inte Onsdag.. (skrev det först) Haha


Idag red jag bara ut en sväng barbacka med min kära Carolina och hennes svarta stoet Aliss. Gick bra även om Barbie lufthoppa lite i galoppen.. Hör till vardagen.. Mötte en travis med vagn också, tyckte Babsan var hemskt. :P

Tintin fick vila idag, hon tyckte vädret var hemskt och ville mysa i sin box ;) Hehe Nej men tänkte rida lite mer imorn istället. Fick inte ens gå i skritten då det var väldigt kladdigt där, har Tintin lindad med back on track på nätterna så ville hålla benen torra och rena .. :)

Imorn (idag) kommer hovis och skor om Tintin. Kanske borde ta och fundera på att försöka sova, ska vara i stallet om snart bara 5 timmar......Så Godnatt på er !


Tintin förra sommaren på Djursta gård :)

Och barbie på Sparrsäter gård! :)


Babsans film
Som sagt bara lydnads check.. Red på graman för att komma åt henne, alltid när man hoppar hemma så gör hon lufthopp när hon vill springa fortare... Hon har listat ut att piloten inte kan stoppa henne när hon är i luften haha .. Och hon börjar alltid med att skicka upp huvudet i himlen så med gramanen förhindrar jag det :)

Tintin, filmer från igår.. :)Här syns lite hur hon höll på typ hela ridpasset.. Dock var det mycket värre i början. Kan ha berott lite på att det blev dåligt med framridning, vi hade väldigt tajt med tid... Sen är Tintin skitsur på hunden och Zita sprang efter Tintins bakben innan vi kopplade byrackan.. Kan ha bidragit till Tintins dåliga dagshumör?

 

 
Måste göra nåt åt hennes fetma... Köttbulle! T om till färgen vafan...


Onsdag!

Idag vart en lång dag, väldigt lång dag.. Stack ut till stallet vid en halv 2 för att hinna hoppa inne innan alla andra skulle komma och vilja rida, det förbannade vädret förstörde ju våran hoppa bana ute-plan.. Men men, nu fick vi tak över huvudet iaf. Vi ställde fram ett 3 studs och ett vågplank med vattenmatta samt ett till enkelhinder. Hanns inte göras nåt jätteordentligt då vi som sagt hade tidspress.. Red på Tintin först och hon var bråkig idag igen, inte riktigt som i söndags då hon stod emot mer men hon fladdrade runt i luften och ville inte lyssna riktigt. Själva hoppningen över hinder gick som det alltid gör med Tintin - det gick jättebra. Men därimellan... Hästusling. I söndags funderade jag ju på om det berodde på bettet, prövade gagset då hon gick väldigt fint på det förra våren. Hon blir ju lätt lite stark i hoppningen, Tintin kan själv! Men idag red jag på det vanliga tredelade igen och det var ingen större skillnad.. Men men, var ju ingen katastrof och vi avslutade med att hoppa två språng på ca 1.20. :)

Efter Tintin red jag Babsan, men hon ska tävla på söndag så red bara lydnadsgrejer. Ställde två block med ca 20 m emellan och varierade antal galoppsprång, först 6 sen 8, 7, 5 osv.. Hon är väldigt duktig på sånt! Sen red jag över studsen och sean lite svänga snabbt efter hindret samt svänga snävt på hinder. Allt i samma tempo med rytm och balans. Gick kanon! Red ganska länge och avslutade med att trimma runt en del.. Duktig och nöjd häst! (Och nöjd ryttare)


Kom hem tio(!) efter att ha gjort allt annat som skulle göras. + att jag städade lite bland mina prylar och rensade bort lite saker. Avslutade sedan med att rida Karins unghäst Otis, en jättefin fullblodskorsning. Gick bra men han kändes lite trött så jag fick jobba lite, och jag var också bra trött vid det laget.. Men det var kul! :)Min kära fästmö Carolina filmade när jag red Tintin och Barbie men hon har hunnit hoppat i sängen misstänker jag så får lägga upp dom imorgon eller nåt. :) Barbie


Har ju inte ens lagt upp en bild på mina finfina Babsan så slänger upp en film från en Daniel träning i höstas :)


Tisdag.

Idag red vi ut på pållarna, jag och mamma. Mamma red på Babsan Och jag Tintin. (Henne får jag alltid för mig själv.. He he) Vi red iväg en sväng på grusvägen och sedan ville vi rida in i skogen, men där är första biten av vägen man måsta rida på först spärrad av en vägbom som jag i vanliga fall alltid brukar hoppa men nu var ju mamma med och hon var inge pigg på det.. Så istället så skulle vi gå på sidan, mellan vägbommen och hagstaket. Men där var gegga och Tintin HATAR gegga (duktig hest) så hon vägra. Ville ej riska mitt ben mot vägbommen genom att tvinga henne så mamma fick fint låta mig hoppa:P Vägbommen ligger nog på en ca 1.10 men Tintin hoppade säkert minst 1.30. Verkligen alltså, skitflott språng. Mamma sa att hon borde ha filmat. Vilket jag höll med om för den filmen kunde ha blivit intressant vilket som. När man hoppar fasta saker som vägbommar kan det ju bara gå på två sätt, bra eller åt helvete. Filmen hade alltså haft värde vilket som:P

Har börjat tagit med Zita ut på ridturerna nu också vilket har gått jättebra. Förutom att hon fått för sig att hon ska springa typ precis brevid Tintins baktassar hela tiden vilket kusen inte alls är särskilt förtjust i..  Så hon skickar efter hundfan typ precis hela tiden. Så alltså måste jag både sitta och skrika åt hunden OCH försöka klamra mig fast på min sprattlande häst... INTE kul. + att ridningen blir ju sisådär. Jäkla byracka

Men men så länge hunden får behålla skallen så ska vi väl lyckas lära henne att akta sig för hovarna..Imorn tänkte jag och min kära Carolina hoppa lite hinder igen, håll tummarna att vi får fint väder!Tintin & Hundskrälle! :)

Videon!Jag lär mig! :P Hoppade lite serie med Tintin i söndags.. Hon är tjock!

Måndag

Idag fick bägge hästarna en vilodag. Jag skulle på valpkurs med Zita och Barbie blistrades igår. Tintin Blev rätt trött av hoppningen igår så var nog inte helt fel för henne att bara få ta det lugnt.. Bägge två gick iaf 45 min i skritten:)

Efter valpkursen åkte jag med Sanna ut för att kolla på hennes nya anläggning. Shit vilket ställe! Tror att Sanna och hennes pållar kommer att trivas finfint där ;)


Skulle lägga upp en film... Men jag fattar faktiskt inte hur man gör.... Så blir en bild istället haha ...

Tintin i katrineholm för 1,5 år sedan :)


Hästblogg!


Detta är nu tredje gången jag ger mig på detta med blogg, men denna gång tänker jag ägna den åt hästarna. Alla andra gånger har det inte blivit något då jag inte tycker om att utlämna mig på en www-sida..

Häst är bäst och tycker ni inte detsamma så har ni inget här att göra, så det så!


RSS 2.0